top of page
PLO_reakklimatisaatiot_Instagram_1.png
PLO_reakklimatisaatiot_Instagram_3.png
PLO_kasviaika_Poster_1200x1500_v1.png

Reakklimatisaatiot (Löydetyt maljakot #1/Santalahti -sarja) Vuonna 2018 alkaneen Reakklimatisaatiot –projektin kolmas esiintulo, paikka-utelias ja kukkais-tuntoinen esitysinstallaatio toteutuu kolmena kukka-asetelmana kolmeen Pertti Santalahden 1970-luvulla suunnittelemaan maljakkoon (Kasvimaalla -sarja) sekä kolmena kukka-asetelmiin perustuvana skeno-foto-grafisena montaasina.
 

Vincent Roumagnac (DA) on Helsingissä työskentelevä ranskalais-baskilainen taiteilija ja tutkija. Roumagnac on saanut niin näyttelijän kuin ohjaajankin koulutuksen. Hän on siirtynyt ”straightin teatterin” rakenteista ja tuotantotavoista tarkastelemaan, miten ”näyttämön” käsite, esityspaikat ja
käytännöt sekä niihin liittyvät mielikuvat muokkautuvat nykyisen teknoekologisen ja ilmastonmuutokseen liittyvän ehdollistamisen kautta. Hänen ehdotuksensa ja työnsä toteutuvat alustavien ekodramaturgisten käsitteiden kanssa, joita ovat: näyttämön ”uudelleenohjaaminen/syventäminen/reakklimaatio” sekä teatterin ”uudelleen ekologisoiminen”. Tämän työn rinnalla Vincent harjoittaa kukkaispraktiikkaa, jonka taidot ja juuret ulottuvat hänen lapsuutensa ympäristöön puutarhuri- ja floristiperheessä sekä ikebana-tekniikan opiskeluun Japanissa. Hänen työtään tukee tällä hetkellä Taiteen edistämiskeskus.

bottom of page