top of page
PLO_Maan_Instagram_1.png
PLO_Kasvi_millimynd_Instagram_1200x1200_2.png
PLO_Kasvi_millimynd_Instagram_1200x1200_4.png

<<Maan>> Puolustusvoimat tutkii olemisen aikaa, erityisesti hitautta ja herkistämistä suhteissamme metsään, ei-ihmis liikkujiin, kasveihin ja verkon (www) ulkopuoliseen olemassaoloon. <<Maan>> Puolustusvoimat - nimi ja ensisilmäyksen ulkomuoto lainaa ja purkaa armeijan estetiikkaa tutkien turvallisuuden, hätätilan, ekosysteemien, planeetaarisen olijuuden, perinnön, hoivan ja parantumisen käsitteitä erilaisten toimien kautta. Kysymme, mitä ja miten meidän ihmisten pitäisi olla olemassa, minkä eteen työskennellä ja taistella – väkivallattomasta lähtökohdasta. 

Konseptin kautta taiteilijat tutkivat hitautta, aikaa ja näiden ilmentymistä maailmankaikkeudessa. <<Maan>> Puolustusvoimien ytimessä on lepo-harjoitus ja hidastaminen. Levon kautta etsimme löytyykö potentiaalia voimaantumiseen, energian aktivoitumiseen ja keskittymiseen olennaiseen. Mustarindassa haaveilemme sellaisten asioiden tutkimisesta, jotka tukevat hidastamista ja antavat tilaa unelmoimiselle. Toiveena on sukeltaa ei-lineaariseen aikaan hidastaen tuntemuksiamme ja kokemuksiamme, jotta voisimme solutasolla kohdata sähkövirrat.
 

Aino ja Meri

Aino Johansson on monialainen kuva-ja esitystaiteilija (TaM), metsäaktivisti ja ympäristökasvattaja, joka inspiroituu tällä hetkellä muun muassa butoh-tanssista ja jäkälistä.

Meri Hietala on eklektinen taiteilija ja pedagogi, joka luo performansseja, paikkasidonnaisia ​​installaatioita, häppeninkejä ja äänitaidetta. Hänen performanssit tutkivat jätettä, unelmia, esi-vanhempiemme sukujuuria, kollektiivisia organismeja ja ihojen rajapintoja. 

 

bottom of page